Regal

Artikkelstart

Regal er et varemerke for mel, kakemikser, brødmikser og bollemikser som selges i norske dagligvareforretninger. Varemerket produseres av Lantmännen Cerealia, et svensk næringsmiddelselskap som produserer blant annet mel, brød og pasta til det nordiske markedet. Varemerket er en videreføring av produktene til Regal Mølle A.S, en tidligere norsk produsent av mel og andre kornprodukter, dannet i 1994 som en del av Orklas organisering av virksomhetens flere mølleselskaper.

Under varemerket Regal produserer Lantmännen Cerealia mel og melmikser av bygg, hvete og rug ved Bjølsen Valsemølle, en mølle etablert i 1884 som ligger langs Akerselva i Oslo. I tillegg produserer selskapet frokostblandinger, spesialprodukter, samt mel og gryn av havre i Moss, en mølle som ble tatt i bruk på 1400-tallet. Lantmännen Cerealia produserer også produkter under varemerkenavn som Sopps, AXA og FINN CRISP.

Historikk

Varemerket er en videreføring av produktene til Regal Mølle AS, som ble stiftet i 1994 da Orkla samlet mølleselskapene Bjølsen Vallsemølle, Christianssands Møller, Moss Aktiemøller og Tou Mølle til et selvstendig selskap.

I 1999 ble Regal Mølle AS en del av Cerealia, som på samme tidspunkt endret navn til Lantmännen Mills. Regal har siden den gang bare vært et varemerke, og ikke et eget selskap.

I 2008 fusjonerte Lantmännen Mills og Lantmännen Axa og endret navn til Lantmännen Cerealia.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg