Redd Barna

. Begrenset gjenbruk

Redd Barna, norsk hjelpeorganisasjon, opprettet av Norges Barnevernsråd i 1946 med formål å arbeide nasjonalt og internasjonalt for å fremme barns rett til liv, helse, utvikling, beskyttelse og deltakelse.

Redd Barna bygger på FNs konvensjon om barnerettigheter og har vært en selvstendig organisasjon fra 1948. Redd Barna gir både praktisk bistand til utsatte grupper barn og taler deres sak overfor myndigheter og andre.

Norske Redd Barna er sammen med 27 andre medlemsorganisasjoner en del av den internasjonale Redd Barna-alliansen (Save the Children International). Alliansen har engasjement i ca. 120 land.

Redd Barna hadde i 2016 engasjementer i Afrika, Latin-Amerika, Europa og Asia. I Norge prioriteres talsmannsarbeid for og sammen med barn.

Redd Barna arbeider spesielt med temaene utdanning, barn i krig, barnearbeid, seksuelle overgrep mot barn, flyktning- og asylsøkerbarn, og driver dessuten overvåking av brudd på barns rettigheter.

Organisasjonen hadde i 2012 omtrent 8000 organisasjonsmedlemmer. Det var en nedgang på 1000 fra 2006.

Redd Barna har hovedkontor i Oslo, samt regionkontorer i Kristiansand, Bergen, Trondheim og Tromsø, og en rekke lokalgrupper.

Press er Redd Barnas ungdomsorganisasjon.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.