Rebekkadrakt

Rebekkadrakt
/utlånt fra Britt Solheim.

Artikkelstart

Rebekkadrakt er komponert av Mette Wahlberg, og er en fritt komponert bunad uten rot i folkedraktmaterialet fra noe bestemt sted. Den er lansert som en bunad uten tilknytning til noe bestemt område, og en del av symbolikken som er lagt inn i motivene er av religiøs karakter.

Navnet Rebekka er valgt på bakgrunn av Rebekka fra Bibelen, og likedan er motivet på sølvet til bunaden ord fra Bibelen. Bunaden består av stakk og liv, løslomme, skjorte og kappe samt sølv.

Stakken er i svart ullstoff med brodert bord nederst. Fargene på broderiet er rødt, gult og to ulike grønnfarger. Motivene er blomsterkranser og kroner. Lomma og kappa er i samme stoff som stakken, med broderimotiv som på denne. Skjorta er i hvitt lin med flerfarget broderi. Livet til bunaden er i et damasklignende kunstfiberstoff i gult. Livet har en snøreanordning i sidene og er åpent foran, men holdes sammen med et svart lærbelte med metallspenne.

Smykkene består av ei brosje til skjorta, med korsformet dekor og bibelinskripsjon. I tillegg kommer metallspenna til beltet. Det er også utarbeidet ørepynt og egne skospenner.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg