Waltham i Massachusetts, amerikansk forsvarsindustrikonsern grunnlagt i 1922, stor leverandør, særlig til det amerikanske forsvaret, av missilsystemer (Sidewinder, Patriot, Tomahawk, AMRAAM m.fl.), radarsystemer og annen elektronikk. Omsetning omkring 24 mrd. amerikanske dollar med rundt 68 000 ansatte (2012).

Raytheon ble grunnlagt som American Appliance Company for å lage kjøleskap, men begynte i stedet produksjon av bl.a. radioteknisk utstyr, senere radarer. Hadde etter hvert virksomhet innen mange felt, men konsentrerte seg fra 1990-årene om forsvarsmateriell og overtok på dette området virksomhetene til bl.a. Texas Instruments og General Motors (Hughes Electronics). Eide fra 1980 til 2007 flyprodusenten Beechcraft (fra 1994 Raytheon Aircraft).

Navnet Raytheon betyr 'lys fra gudene'.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

7. november 2012 skrev Yngve Jarslett

Her trenges en oppdatering. Raytheon Aircraft/Beech Aircraft ble solgt i 2007.

12. november 2012 svarte Erik Dyrhaug

Ja, det har du nok rett i Yngve. Vi har ingen fagansvarlig her for tiden, men kanskje du vil legge inn et forbedringsforslag?

12. november 2012 svarte Yngve Jarslett

Jeg har lagt inn forbedringsforslag angående Beech Aircraft/Raytheon Aircraft, men å oppdatere en artikkel som denne i sin helhet er svært arbeidskrevende og jeg har nok av lignende artikler innen mine egne fagområder som trenger å oppdateres.Det hadde gjort jobben lettere både for meg og andre om SNL hadde tilgang til en database som inneholdt opplysninger om finanser og eierforhold, men en slik tjeneste koster penger. Alternativt kunne man jo fått tak i en fagansvarlig som hadde mer oversikt over hvor man innhentet informasjon, men jeg tror at det mest realistiske er om redaksjonen tar en vurdering om man rett og slett skal betale for en informasjonstjeneste.Jeg bruker personlig mye tid på å finne informasjon som jeg kunne ha brukt på å gjøre artikler bedre og skrive nye artikler som vi bør ha.Mvh,Yngve Jarslett

15. november 2012 svarte Erik Dyrhaug

Takk for forbedringsforslaget, det er nå godkjent. Jeg skal ta opp det du etterspør med resten av redaksjonen. Det kan godt hende vi skal investere i en slik tjeneste.

Vennlig hilsen, Erik i redaksjonen

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.