Ravi

Faktaboks

Ravi
egentlig Ivar Christian Johansen
Født
28. april 1976
Ravi
Ravi av . CC BY SA 3.0

Ivar Christian Johansen, norsk musiker (keyboards og trompet), rapper og programleder, oppvokst i Tønsberg. Han har bidratt som musiker og vokalist i flere band. Sammen med Martin Horntveth stiftet han 1994 Jaga Jazzist, men sluttet etter debutalbumet A Livingroom Hush (2001). Siden spilte han keyboards i poprockbandene The Jessica Fletchers og Briskeby, og for den frie teatergruppa Stella Polaris.

Ravi har også vært med på å drive jazzklubben Blå i Oslo (grunnlagt 1998), hvor Jaga Jazzist lenge var et slags husband. Ravi fikk en stor hit 2003 som vokalist på raplåta Utadæsjælåplevelse, som han laget sammen med Ulph (egentlig Ulf Nygaard) i elektronika/pop-bandet Folk & Røvere.

Et samarbeid fra 2003 med Anders Løvlie under navnet Ravi & DJ Løv førte til albumene Lekr butik (2004) og storselgeren Den nye arbæidsdagn (2004). De hadde store hits med Dødsøt (2004) og E-ore (2005), og samarbeidet med The Monroes på listetopperen Tsjeriåu (2005) - en ny versjon av sistnevntes kjempehit Cheerio fra 1985.

Soloalbumet Kjøpr gitar (2006) ga Ravi to listetoppere: Neste såmr og Ås to i Osjlo. Ravi er en unik rapper som skriver tekster tilnærmet fonetisk og uten doble konsonanter. Han har siden 2007 vært programleder for den populære tv-serien Landeplage, hvor han forsøker å finne hemmeligheten bak suksessen til en rekke hitlåter. I 2017 gjorde musikeren Ravi comeback med albumet Disoara.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg