Rautaruukki, Helsingfors, var tidligere et finsk stålindustrikonsern grunnlagt i 1960 av den finske stat, som per 2006 eide 40 % av aksjene. Stålverket hadde produksjon i 12 europeiske land av stål og metallprodukter til konstruksjon, maskiner, industri m.m.

I 1992 dannet Rautaruukki og Norsk Jern Holding (eierselskapet til Norsk Jernverk) stålkonsernet Fundia AB, som i 1996 ble heleid av Rautaruukki. Fundia, finske Wärtsilä og svenske SKF slo i 2005 sammen sine virksomheter innen produksjon av langt stål til selskapet Ovako, hvor Rautaruukki var største eier. Omsetningen var cirka 5 milliarder amerikanske dollar med rundt 12 000 ansatte i 2004.

Ruukki Norge var en av Norges største grossister innen stål og metall. Selskapet ble grunnlagt i 1874, fra 1924 under navnet Carl Christensen og Brødre (CCB) og overtatt av Rautaruukki i 1989. I 2006 ble restene av Norsk Jernverk i Mo i Rana, stål- og valseverket Fundia Armeringsstål, solgt av Rautaruukki til det spanskkontrollerte selskapet BT Norge.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.