Rasmus Kofoed, dansk kokk. Kofoed er sjefskokk og medeier på gourmetrestauranten Geranium i København, og han har vunnet Bocuse d'Or.

Kofoed har vært sjefskokk siden Geranium åpnet i 2007, og restauranten fikk i henholdsvis 2008, 2013 og 2016 stjerner i Guide Michelin. Kofoed er dermed den første sjefskokken på en dansk restaurant som oppnår de tre prestisjefylte stjernene.

Geraniums kjøkken er moderne skandinavisk, med fokus på gode og lokale råvarer. Gjestene serveres en smaksmeny med flere retter som bestemmes av kjøkkenet.

Før sin tid på Geranium arbeidet Kofoed på flere restauranter i København, blant andre Hotel d'Angleterre, Krogs Fiskerestaurant og Gastronomique, samt Scholteshof i Belgia. Han har ved flere anledninger deltatt i det såkalte kokke-VM Bocuse d'Or, og vant gullmedalje i denne konkurransen i 2011. Han har tidligere både sølv- og bronsemedalje, og er dermed den eneste kokken som har vunnet alle disse tre medaljene i Bocuse d'Or.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.