Faktaboks

Ragnar Kvam
Født
23. september 1942, Kvinesdal
Ragnar Kvam jr.
Av /VG/NTB.

Ragnar Kvam er en norsk forfatter og journalist, særlig kjent for sine bøker om norske oppdagere og trebindsverket om Thor Heyerdahl.

Han er utdannet cand.philol. med historie hovedfag, og arbeidet i årene 1974–1987 som journalist i Dagbladet. Kvam ga i 1970-årene ut flere bøker om det politiske liv i Norge, og var særlig opptatt av fremmedarbeidernes situasjon. Siden reiste han ut på en jordomseiling, som med noen opphold varte fra 1987 til 2000. I bøkene Oppbrudd (1990), Havet har meg nå (1992) og En sjøreise til Sibir (1996) skrev han om denne reisen.

Kvam har skrevet flere biografier, blant annet Den tredje mann (1997) om polfareren Hjalmar Johansen. I De fire store (2000) skriver han om Fridtjof Nansen, Roald Amundsen, Ernest H. Shackleton og Robert F. Scott. I 2005 kom biografien Thor Heyerdahl – Mannen og havet, fulgt av Thor Heyerdahl – Mannen og verden i 2008 og tredje og siste bind, Mannen og mytene, i 2013. Han mottok Riksmålsforbundets litteraturpris for bind tre.

Han er sønn av Ragnar Kvam og gift med NRK-journalist Sidsel Wold.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg