Radionette

Radionette. Reiseradioen Kurér kunne gå både på batteri og strømnettet og ble en stor salgssuksess i 1950- og 1960-årene. I alt ble det solgt 700 000 reiseradioer av merkene Kurér, Kurér Transi og Combi, den siste med innebygd platespiller.

Radionette av /NTB Scanpix ※. Gjengitt med tillatelse

Radionette, tidligere norsk radiofabrikk grunnlagt i 1927 av Jan Wessel, laget senere også fjernsynsapparater (fra 1961), båndspillere, platespillere m.m. Wessel og Radionette var en pioner innen radioteknologi (den første europeiske radio tilkoblet lysnettet) og produksjonsmetoder (serieproduksjon). Modeller var bl.a. Salon, Kompass, Verdensmottaker og NRK Folkemottaker, etter krigen Solist, Frihetssuper, Symfoni, Menuett, Duett og Soundmaster. Lanserte reiseradioen Kurér i 1950, som ble en stor suksess med eksport til en rekke land, særlig i Midtøsten og Afrika. Produksjonen ble i 1968 samlet i Sandvika i Bærum.

Wessel hadde dannet selskapene Jan Wessels Radiofabrikk Radionette, A/S Radionette Norsk Radiofabrikk og RadioVisjon AS, som alle ble sammenslått med Tandbergs Radiofabrikk i 1972. Da Tandbergs gikk konkurs i 1978, ble alle Radionette-selskapene slettet, men som varemerke eksisterer (per 2006) Radionette på bl.a. TVer og stereoanlegg produsert for elektrokjeden Elkjøp i Asia.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg