Ra'am, politisk parti i Israel (hebraisk: Reshima Arabit Me'uhedet; arabisk: al-Qa'ima al-Arabiyya al-Muwahhada; på engelsk kjent som United Arab List - 'Den forente arabiske liste'), etablert 1996, og i senere år det største av de partier som vesentlig representerer Israels arabiske befolkning i nasjonalforsamlingen Knesset.

Partiet stilte for første gang til valg i 1996, sammen med Det arabiske demokratiske parti, og oppnådde fire seter i Knesset; deretter fem i 1999, hvorpå partiet ble splittet, og fikk bare to representanter i 2003. Deretter, ved valgene i 2006, 2009 og 2013, gikk det sammen med partiet Ta’al i et listesamarbeid. Forut for valget i 2009 søkte den israelske valgkommisjonen å forby partiet, som ble beskyldt for å støtte terroristorganisasjoner og ikke å ville anerkjenne Israels eksistens som stat, men dette ble opphevet av Israels høyesterett. Partiet fikk så tre seter i Knesset. Ved valget i 2013 fikk Ra’am og Ta’al til sammen fem representanter.

Ra’am går inn for at Israel skal trekke seg ut av okkuperte arabiske områder, til grensene fra før Seksdagerskrigen i 1967, og avvikling av israelske bosettinger på Vestbredden og Golanhøydene, og opprettelsen av en egen palestinsk stat med Jerusalem som hovedstad. Det vil gi palestinske flyktninger rett til å vendte tilbake til det tidligere Palestina, inklusive dagens Israel, og søker anerkjennelse for Israels arabiske befolkning som en nasjonal minoritet.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.