Posten Norge AS

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Oslo, norsk statseid konsern med ansvar for postgangen i Norge, driver etter dereguleringen av postmarkedet (fra 1997) også egen logistikkvirksomhet, Bring. Bring AS leverer tjenester innen budbilvirksomhet i Skandinavia, frakt av gods og annen logistikkvirksomhet, samt postdistribusjon i svenske byområder gjennom CityMail. Omsetning rundt 25 074 millioner kroner, med 18 600 ansatte (2015). Administrerende direktør fra 2006 er Dag Mejdell.

Posten har røtter tilbake til opprettelsen av det norske postvesenet i 1647, til 1719 drevet i privat regi undergitt kongelig privilegium. Deretter var postvesenet underlagt forskjellige departementer, fra 1926 som et direktorat, som i 1933 fikk navnet Postverket. Postverket ble i 1993 omdannet til en forvaltningsbedrift med utvidede fullmakter, i 1996 utskilt som et særlovselskap (Posten Norge BA) og i 2002 et statseid aksjeselskap.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer (1)

skrev Einar Spurkeland

Artikkelen kan flyttes til Spedisjon og logistikk, så kan jeg rette den opp. Det kan være lenke til postvesen. Bedriften er i dag mye mer logistikk enn post.

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg