Post Malone (egentlig Austin Richard Post) er en amerikansk sanger, rapper, komponist og tekstforfatter, oppvokst i Syracuse i New York og Grapevine i Texas. Han fikk sitt gjennombrudd i 2015 med singelen «White Iverson» og den unge rapperen har siden hatt en rekke internasjonale hits.

Post Malone slo igjennom i 2015 med hitsingelen «White Iverson». Etter å ha signert for Republic Records utga han debutalbumet Stoney i 2016. Albumet oppnådde en andreplass på VG-lista og en fjerdeplass på den amerikanske Billboardlisten. To år senere kom beerbongs & bentleys som gikk til topp på albumlistene i en rekke land, blant annet Norge og USA, og som satte en rekke strømmerekorder på Spotify. Albumet ble drevet frem av hitsingelen «Rockstar», med rapperen 21 Savage, som også toppet hitlistene i Norge, USA og en rekke andre land. Post Malone har aldri vært noen kritikerfavoritt og spesielt beerbongs & bentleys har fått hard medfart av anmeldere.

Post Malone blander hiphop, R&B, rock og country. Post Malone har tidvis vært toneangivende for den moderne rapstilen, med syngete flow og høy bruk av autotune. Han har ofte blitt beskyldt for kulturell appropriering for sin selektive bruk av hiphopkulturen.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.