PostEurop

Gammelt leketøy var tema for Europafrimerkene i 2015.

Artikkelstart

PostEurop er en europeisk postforening. Europeisk postsamarbeid var fram til 1993 blitt koordinert av CEPT, men dette året ble dette samarbeidet overført til en nyetablert organisasjon som fikk navnet PostEurop. Medlemmer var de europeiske nasjonale, offisielle postverkene (postoperatørene), og oppgavene var stort sett de samme som tidligere lå i CEPT, men nå med mer fokus på den liberaliseringen som var i emning.

Fra 1993 har PostEurop koordinert utgivelse av felles Europafrimerker, en oppgave som fram til da hadde vært tillagt CEPT.

PostEurop har hovedkvarter i Brussel i Belgia og hadde 52 medlemmer fra 49 land i 2020. PostEurop er tilsluttet Verdenspostforeningen som en engere forening (Restricted Union).

Historikk

Foreningen for europeiske offisielle postoperatører, POSTEUROP, ble stiftet i London 13. januar 1993 av representanter fra postverk i 26 europeiske land, også Norge og de øvrige nordiske landene. Formålet var å møte de raskt skiftende kravene på det internasjonale postmarkedet. I tillegg til å videreføre arbeidet med å bedre postservice og postbehandlingen landene imellom, ønsket foreningen å fokusere på modernisering og kundevennlige løsninger.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg