Portal er en serie med hjernetrim-/plattformspill som utvikles og utgis av Valve Corporation. Foreløpig er det kun gitt ut to spill i serien, Portal og Portal 2. Begge spillene ble svært godt mottatt av kritikere, og regnes av mange for å være blant tidenes beste dataspill.

Grunnmekanikken i Portal-spillene går ut på at spilleren har en innretning, en såkalt «portal gun», som kan lage portaler. Det er da mulig å bevege seg gjennom den ene portalen og ut av den andre. Kun to portaler kan eksistere på en gang, og spilleren må løse ulike oppgaver ved å bruke disse portalene på riktig måte.

Begge spillene finner sted i et moderne forskningsanlegg. GLaDOS, en datamaskin med kunstig intelligens, observerer resultatene og kommer ofte med humoristiske innspill.

Der det første Portal-spillet var forholdsvis kort og grunnleggende, var oppfølgeren betydelig lengre og mer omfattende. Portal 2 introduserte dessuten en samarbeidsmodus, og hadde en mer omfattende enspillerkampanje enn det første spillet.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.