Portal er en serie med hjernetrim-/plattformspill som utvikles og utgis av Valve Corporation. Foreløpig er det kun gitt ut to spill i serien, Portal og Portal 2. Begge spillene ble svært godt mottatt av kritikere, og regnes av mange for å være blant tidenes beste dataspill.

Grunnmekanikken i Portal-spillene går ut på at spilleren har en innretning, en såkalt «portal gun», som kan lage portaler. Det er da mulig å bevege seg gjennom den ene portalen og ut av den andre. Kun to portaler kan eksistere på en gang, og spilleren må løse ulike oppgaver ved å bruke disse portalene på riktig måte.

Begge spillene finner sted i et moderne forskningsanlegg. GLaDOS, en datamaskin med kunstig intelligens, observerer resultatene og kommer ofte med humoristiske innspill.

Der det første Portal-spillet var forholdsvis kort og grunnleggende, var oppfølgeren betydelig lengre og mer omfattende. Portal 2 introduserte dessuten en samarbeidsmodus, og hadde en mer omfattende enspillerkampanje enn det første spillet.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.