Skjermbilde fra Portal.

Portal er en dataspillserie som av mange regnes for å være blant tidenes beste. Grunnmekanikken i Portal-spillene går ut på at spilleren har en innretning, en såkalt «portal gun», som kan lage portaler. Det er da mulig å bevege seg gjennom én portal og ut av en annen. Kun to portaler kan eksistere samtidig, og spilleren må løse ulike oppgaver ved å bruke disse portalene på riktig måte.

Begge spillene finner sted i et moderne forskningsanlegg. GLaDOS, en datamaskin med kunstig intelligens, observerer resultatene og kommer ofte med humoristiske innspill.

Spillene utvikles og utgis av Valve Corporation. Foreløpig er det kun gitt ut to spill i serien, Portal og Portal 2. Begge spillene ble svært godt mottatt av kritikere. Der det første Portal-spillet var forholdsvis kort, var oppfølgeren betydelig lengre og mer omfattende. Portal 2 introduserte dessuten en samarbeidsmodus, hvor to spillere kunne samarbeide for å løse oppgaver.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg