I sør er det ørkenvegetasjon med enkelte oaser. Størsteparten av landet har busk- og gress-steppe med alfagress og et stort innslag av arter som tilhører middelhavsfloraen. I fjellene vokser korkeik og aleppofuru.

Nesten 80 pattedyrarter forekommer, men store arter som løve, gepard og mendesantilope har forsvunnet eller står på utryddelsens rand. Gullsjakal og rever forekommer i steppe- og ørkenstrøk. Atlas-, dama- og hvitgaselle er truede mens dorkasgasellen har noe større utbredelse.

Mer enn 390 fuglearter er observert, nesten 190 av disse registrert hekkende. Hvitøye-, hvithode- og marmorand i innsjøer og truede arter som middelhavsmåke (tidligere: audouinmåke) og eleonorafalk på øyer utenfor kysten i nord. Titusenvis av rovfugler, fordelt på 23 arter, samt stork og trane passerer over Kapp Bon under trekket. Av hekkende rovfugler kan nevnes åtselgribb, svartglente, ørnvåk, dverg- og kongeørn, tårn- og slagfalk. Fire sandhøns, lerker, steinskvetter, stein- og ørkenspurv samt trompeterfink i halvørken- og ørkenområder.

Krypdyrfauna på nesten 70 arter omfatter mange firfisler og flere giftige hoggormarter. Skorpioner er dessuten vanlige. Bare 8 amfibiearter forekommer.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.