Plante- og dyreliv i Tunisia

I sør er det ørkenvegetasjon med enkelte oaser. Størsteparten av landet har busk- og gress-steppe med alfagress og et stort innslag av arter som tilhører middelhavsfloraen. I fjellene vokser korkeik og aleppofuru.

Nesten 80 pattedyrarter forekommer, men store arter som løve, gepard og mendesantilope har forsvunnet eller står på utryddelsens rand. Gullsjakal og rever forekommer i steppe- og ørkenstrøk. Atlas-, dama- og hvitgaselle er truede mens dorkasgasellen har noe større utbredelse.

Mer enn 390 fuglearter er observert, nesten 190 av disse registrert hekkende. Hvitøye-, hvithode- og marmorand i innsjøer og truede arter som middelhavsmåke (tidligere: audouinmåke) og eleonorafalk på øyer utenfor kysten i nord. Titusenvis av rovfugler, fordelt på 23 arter, samt stork og trane passerer over Kapp Bon under trekket. Av hekkende rovfugler kan nevnes åtselgribb, svartglente, ørnvåk, dverg- og kongeørn, tårn- og slagfalk. Fire sandhøns, lerker, steinskvetter, stein- og ørkenspurv samt trompeterfink i halvørken- og ørkenområder.

Krypdyrfauna på nesten 70 arter omfatter mange firfisler og flere giftige hoggormarter. Skorpioner er dessuten vanlige. Bare 8 amfibiearter forekommer.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg