Piratpartiet

Logo
Av .

Piratpartiet er et norsk politisk parti som ble stiftet i 2012 og som deltok ved stortingsvalget 2013 og 2017. Partiet stilte liste i alle fylker begge ganger. Det oppnådde ca. 3 300 stemmer og 0,1 prosent i 2017, mot ca. 9 900 stemmer og 0,3 prosent i 2013.

Ved fylkestingsvalget i 2019 stilte partiet liste i fire fylker og fikk 3 438 stemmer (0,1 prosent). Det stilte også liste ved kommunevalget i Oslo og Bergen og fikk totalt 908 stemmer.

Partileder fra 2018 er Thomas Gramstad.

Kjernesaker

Piratpartiet er del av en internasjonal bevegelse med utspring i unge internettbrukere. Partiet ønsker å ta i bruk internettets store muligheter, med færrest mulig begrensninger og reguleringer fra det offentlige. Slik sett er Piratpartiet en ungdoms- og protestbevegelse. Partiet ser internettet som et middel til å styrke demokratiet. Det ønsker blant annet å tillate anonyme ytringer på nettet, uten begrensninger. Kampen mot datalagringsdirektivet er ellers en hovedsak.

I kampen for økt personvern, som også står sentralt i Piratpartiets idégrunnlag, er det derimot ønskelig å styrke det offentlige Datatilsynet ved å gi det reell mulighet til å kalle tilbake konsesjoner og kreve full sletting av personopplysninger. Partiet vil også begrense private aktørers muligheter til å få adgang til sensitiv informasjon som er registrert i offentlige databaser. Det gjelder for eksempel i forsikringssaker.

Ekstern lenke

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg