Pierre Bergounioux, fransk forfatter. Han vokste opp i Corrèze sørvest i Frankrike, og hele hans forfatterskap viser sterk tilknytning til hjemtraktene. Han studerte språk og litteraturvitenskap og arbeidet lenge som lektor i videregående skole. Han er også en anerkjent billedhugger. Bergounioux har fått impulser fra Homer, Marcel Proust og Franz Kafka, og han er særlig inspirert av Claude Simon og William Faulkner, to forfattere han også har utgitt monografier om.

Det er blitt sagt at Bergounioux' mange korte romaner utgjør kapitler av en omfattende selvbiografi, der han også vil vise hvordan livet på den franske landsbygden i vår tid er i ferd med å forvandles og gå i oppløsning. Men selv om han stiller seg kritisk til mye ved den moderne, urbane livsstilen, blir hans bilde av fortiden heller aldri nostalgisk. Han fremstiller livet på landet som utfordrende og ubarmhjertig, men likevel preget av enkelte grunnleggende sammenhenger som i dag synes å være truet. Fortellingene får derfor ofte en nærmest tragisk dimensjon.

Blant bøkene hans kan nevnes Le grand Sylvain (1993), La Toussaint (1994), La Mort de Brune (1996) og Les Forges de Syam (2001). De siste årene har han vært sterkt opptatt av klassikerne i europeisk filosofi, og han har blant annet gitt ut bøker om René Descartes og Immanuel Kant.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.