Photocure

Artikkelstart

Photocure er et norsk farmasøytisk selskap som ble dannet i 1993 med utgangspunkt i Radiumhospitalets forskningsmiljø. Selskapet har som formål å utvikle teknologier for fotodynamisk diagnose og behandling av kreft og andre sykdommer.

Photocure har blant annet utviklet en ny behandlingsmetode for hudkreft, hvor man bruker en krem i kombinasjon med lysbehandling.

Selskapet har rundt 70 ansatte. Hovedkontoret ligger i Oslo. Datterselskapet, Photocure Inc., ligger i USA. Photocure er representert i EU, Canada og Australia.

Historikk

I 1997 ble den første medarbeideren ansatt i selskapet. Photocure ble børsnotert i 2000 og dannet samme år datterselskapet PCI Biotech for å kommersialisere teknologien sin. Selskapet ble etter hvert et legemiddelselskap spesialisert på behandling av blærekreft.

Produkter

Photocure har bare ett produkt i markedet: Hexvix. Det inneholder det aktive stoffet hexaminolevulinate og brukes i diagnostikk av blærekreft i Europa. I USA markedsføres det under navnet Cysview.

Photocure har også solgt rettighetene til ett produkt: Metvix. Det ble solgt til Galderma i 2009. Metvix brukes i fotodynamisk behandling av hudkreft som ikke skyldes føflekkreft og i behandling av solare keratoser.

Photocure utviklet også et kosmetisk produkt, Allumera, til forbedring av hud, for å redusere tegn til aldring og minimalisering av porer. Produktet ble solgt til Bellus Medical i 2017.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg