Philip Sparke er en britisk komponist og musiker. Sparke regnes for å være blant de mest spilte nålevende komponistene for janitsjarorkester og brassband.

Sparke studerte komposisjon, trompet og piano ved Royal College of Music i London, hvor hans interesse for korps oppsto. Han deltok aktivt i janitsjarorkesteret tilknyttet universitetet, og tok i tillegg initiativ til å starte opp et nytt brassband bestående av studenter.

Sparke skrev flere verker til begge ensemblene, noe som resulterte i hans to første utgivelser – Concert Prelude (brassband) og Gaudium (janitsjarorkester). Dette førte til en betydelig oppmerksomhet rundt verkene hans i korpsmiljøene, og han fikk blant annet forespørsler om å skrive musikk for bruk i brassbandkonkurranser.

Etter at han startet å komponere på fulltid, opprettet Sparke i år 2000 musikkforlaget Anglo Music Press hvor han publiserer sin egen musikk. Her ligger all hans musikk kategorisert etter ensembletype.

I Norge har flere av Sparkes verker blitt brukt i konkurransesammenheng, som selvvalgt verk både i janitjsar- og brassbandmesterskap, og som pliktnummer i Norgesmesterskapet for brassband.

  • 1979: The Land of the Long White Cloud (Aotearoa)
  • 1984: A London Overture
  • 1984: The Year of the Dragon
  • 1985: Music for a Festival
  • 1986: Variations on an Enigma
  • 1987: Harmony Music

Flere av hans verker er transkribert for både janitsjarorkester og brassband av komponisten selv.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.