Philip Henry Sheridan

Faktaboks

Philip Henry Sheridan
Uttale
ʃˈeridən
Født
1831
Død
1888

Philip Henry Sheridan var en amerikansk offiser, som var kavaleriløytnant i unionshæren ved utbruddet av borgerkrigen i 1861. Han var oberst fra 1862, og generalmajor fra 1864. Sheridan ledet sine rytteravdelinger med stor dyktighet, blant annet ved Chickamauga og Chattanooga i 1863, og bidro til sørstatsgeneralen Robert Lees kapitulasjon ved Appomattox i 1865.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (2)

skrev Yngve Jarslett

Jeg synes artikkelen skjønnmaler en militær leder som i likhet med Sherman var tilhenger av en krigføring som involverte taktikker som brent jord, og i sine kamper mot indianerne etter borgerkrigen massakrer av sivile.

svarte Marte Ericsson Ryste

Takk for nok en relevant kommentar!Det er viktig å se på hvordan vi presenterer slike historiske personer. Kom gjerne med konkrete innspill til teksten. En mulighet i første omgang er å lenke til mer omfattende biografier på nett, samt legge til lesetips. Om du har ideer her er det supert!Slik jeg skrev i en annen kommentar har Ottar Julsrud som er fagansvarlig for denne artikkelen ønsket å begrense temaene han har ansvar for. Det kan derfor bli aktuelt å få inn nye fagansvarlige. Når det er klart vil vi også følge opp dette videre.Beste hilsenMarte Ericsson RysteRedaktør

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg