Philip Henry Sheridan var en amerikansk offiser, som var kavaleriløytnant i unionshæren ved utbruddet av borgerkrigen i 1861. Han var oberst fra 1862, og generalmajor fra 1864. Sheridan ledet sine rytteravdelinger med stor dyktighet, blant annet ved Chickamauga og Chattanooga i 1863, og bidro til sørstatsgeneralen Robert Lees kapitulasjon ved Appomattox i 1865.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

20. august 2011 skrev Yngve Jarslett

Jeg synes artikkelen skjønnmaler en militær leder som i likhet med Sherman var tilhenger av en krigføring som involverte taktikker som brent jord, og i sine kamper mot indianerne etter borgerkrigen massakrer av sivile.23. august 2011 svarte Marte Ericsson Ryste


Takk for nok en relevant kommentar!

Det er viktig å se på hvordan vi presenterer slike historiske personer. Kom gjerne med konkrete innspill til teksten. En mulighet i første omgang er å lenke til mer omfattende biografier på nett, samt legge til lesetips. Om du har ideer her er det supert!

Slik jeg skrev i en annen kommentar har Ottar Julsrud som er fagansvarlig for denne artikkelen ønsket å begrense temaene han har ansvar for. Det kan derfor bli aktuelt å få inn nye fagansvarlige. Når det er klart vil vi også følge opp dette videre.

Beste hilsen
Marte Ericsson Ryste
Redaktør

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.