Petronas Twin Towers

Sentrum med Petronas-tårnene til høyre i bildet. Denne tvillingtårn-skyskraperen var med sine 452 m (uten fjernsynsmaster) verdens høyeste hus til 1997. Bildet er hentet fra papirleksikonet Store norske leksikon, utgitt 2005-2007.

Av /NTB Scanpix ※.

Artikkelstart

Petronas Towers er tvillingskyskrapere i Kuala Lumpur i Malaysia. Skyskraperne var verdens høyeste hus i perioden 1996–2003 med sine 452 meter. Bygningene ble ferdigstilt i 1997. I 2003 stod skyskraperen Taipei 101 i Taiwans hovedstad ferdig, den er 508 m høy.

Faktaboks

Uttale
pətrˈounəs twin tˈauərs

De to Petronas-tårnene er forbundet med en 58 meter lang gangbro 170 meter over gatenivå, og hvert tårn har 88 etasjer. De ble tegnet av den amerikanske arkitekten Cesar Pelli, som har komponert planen med grunnlag i kjente islamske planprinsipper og formet en avtrapping av tårnene som gir assosiasjoner til den buddhistiske tempelbyggertradisjonen.

Tårnene rommer hovedkvarter for oljeselskapet Petronas (Petroliam Nasional Berhad) og inneholder også blant annet kunstgalleri og konsertsal.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (1)

skrev Silje Amalie Grindedal Brandvold

Veldig bra artikkel, men det var unødvendig mye om Cesar Pelli. Det er ikke han det handler, og hvis man vil lære om han så søker man på han :)

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg