Peter Henry von Koss

Peter Henry von Koss, fotografert i januar 2015.
Redningsselskapet.
Lisens: CC BY NC SA 2.0

Artikkelstart

Peter Henry von Koss er en norsk redningsskøyte av Von Koss-klassen og eid av Redningsselskapet. I perioden 2015 til 2017 deltok det i redningsoperasjoner i Middelhavet i regi av Frontex. Dette var Redningsselskapets første deltakelse i en operasjon utenfor Norge.

Peter Henry von Koss ble bygget i Mandal i 1996. Den har en bruttovekt på 103 tonn og lengde på 23 meter. Toppfarten er på 28 knop med en rekkevidde på 800 nautiske mil. Den er utstyrt med to dieselmotorer med en ytelse på 1500 kW hver, og har normalt et mannskap på fire.

I forbindelse med sin deltakelse i Frontex-operasjonen Poseidon var Peter Henry von Koss bemannet med mannskapet fra Redningsselskapet, Kripos og representant fra greske myndigheter. Det var også utstyrt med ekstra flåter som kunne ta totalt 150 personer, i tillegg til en lettbåt og vannscooter. I løpet av oppdraget for Frontex reddet Peter Henry von Koss 6000 flyktninger.

Peter Henry von Koss ble finansiert av Reidar von Koss (1906–1993) og oppkalt etter hans sønn Peter Henry von Koss (1941–1969).

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg