Peter Dundas

Faktaboks

Peter Dundas

Peter Hyde Dundas

Født
19. desember 1969, Oslo

Peter Dundas

Av /Scanpix.

Artikkelstart

Peter Dundas er en norsk motedesigner med internasjonal karriere. Han er kjent for en fargerik og glamorøs stil med store mønstre. I Norge er han også kjent for å ha kronprinsesse Mette-Marit på kundelisten.

Peter Hyde Dundas flyttet til USA da han var 14 år gammel. Etter å ha studert ved Parsons School of Design arbeidet han som assisterende kostymedesigner ved La Comédie Française i Paris. Deretter fulgte åtte år som assistent for den franske moteskaperen Jean Paul Gaultier. I 2000 ble han ansvarlig for prêt-à-porter-kolleksjonen hos Christian Lacroix, før han flyttet til Firenze for å jobbe under Roberto Cavalli.

Fra 2005 arbeidet han som kreativ direktør for det prestisjefyllte motehuset Emanuel Ungaro. Dette ble et avgjørende karrierehopp for Dundas, som da ble betraktet som en av sin generasjons mest lovende motedesignere. Etter to år hos Ungaro fikk han ansvaret for den kreative snuoperasjonen i det italienske motehuset Emilio Pucci, hvor han lykkes med å skape en stil som appellerte til et yngre marked. I 2015 returnerte han til Roberto Cavalli. Der jobbet han som kreativ direktør i 18 måneder for så å etablere eget klesmerke i 2017.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg