Per Lillo-Stenberg var en norsk skuespiller. Lillo-Stenberg debuterte på Nationaltheatret i 1947 i William Shakespeares Julius Cæsar, og var i 1950- og 1960-årene ansatt ved Centralteatret, Folketeatret, Oslo Nye Teater, NRK Fjernsynsteatret og Riksteatret. Han arbeidet for Den Nationale Scene i 1967–1975, og ved Oslo Nye Teater fra 1975 og fram til pensjonsalderen.

Lillo-Stenberg spilte i et variert repertoar, fra Einar i Ibsens Brand til mannen i Pinters Dengang, samt flere roller i Barthold Halles stykke om Wergeland, Roser i ørkenen (også vist i Fjernsynsteatret i 1991). Han hadde en lang rekke småroller i norsk film.

Per Lillo-Stenberg var sønn av kunstmaleren Paul Lillo-Stenberg. Han var først gift med skuespiller Mette Lange-Nielsen, senere med sufflør Sissel Lillo-Stenberg, og han var far til fem, blant dem teaterinspisient Ole Lillo-Stenberg og musiker Lars Lillo-Stenberg. Per Lillo-Stenberg skrev flere sangtekster for deLillos, blant annet Smak av honnning, Glemte minner, og S'il Vous Plaît.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.