Per Lillo-Stenberg var en norsk skuespiller. Lillo-Stenberg debuterte på Nationaltheatret i 1947 i William Shakespeares Julius Cæsar, og var i 1950- og 1960-årene ansatt ved Centralteatret, Folketeatret, Oslo Nye Teater, NRK Fjernsynsteatret og Riksteatret. Han arbeidet for Den Nationale Scene i 1967–1975, og ved Oslo Nye Teater fra 1975 og fram til pensjonsalderen.

Lillo-Stenberg spilte i et variert repertoar, fra Einar i Ibsens Brand til mannen i Pinters Dengang, samt flere roller i Barthold Halles stykke om Wergeland, Roser i ørkenen (også vist i Fjernsynsteatret i 1991). Han hadde en lang rekke småroller i norsk film.

Per Lillo-Stenberg var sønn av kunstmaleren Paul Lillo-Stenberg. Han var først gift med skuespiller Mette Lange-Nielsen, senere med sufflør Sissel Lillo-Stenberg, og han var far til fem, blant dem teaterinspisient Ole Lillo-Stenberg og musiker Lars Lillo-Stenberg. Per Lillo-Stenberg skrev flere sangtekster for deLillos, blant annet Smak av honnning, Glemte minner, og S'il Vous Plaît.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.