Per Christian Ellefsen har gjort stor suksess som den pussige Elling i både film- og sceneversjonene av Ingvar Ambjørnsens romanserie. Her sammen med Grete Nordrå som Mor i Eva Isaksens film Mors Elling (2003).

Virre Dahl/Maipo Film&TV-produksjon. Begrenset gjenbruk

Per Christian Ellefsen, norsk skuespiller. Har bl.a. vært ansatt ved Sogn og Fjordane Teater og ved Oslo Nye Teater; fra 1997 ved Nationaltheatret. Humørfylt komiker i farser og revyer, bl.a. i Oslorevyen Pink Pønk Persianer, Ionescos Neshornet, Neil Simons Mine hemmelige memoarer, Shakespeares En midtsommernattsdrøm og Oscar Wildes Hvem er Earnest? Ellefsen er også kjent for sine eventyrskikkelser, som Jonathan i Folk og røvere i Kardemomme by og som Karlson på taket. Gjorde seg bemerket som musikalaktør i gruppeteateroppsetningen av Godspell (ABC-teatret 1983). Til alvorligere oppgaver hører Smerdiakov i Brødrene Karamasov og tittelrollen i Idioten, begge av Dostojevskij. Henning Mankell skrev forestillingen En gammel mann som danser (2003) spesielt for ham.

Amandaprisen for tittelrollen i den Oscar-nominerte spillefilmen Elling (2001) som ble fulgt av Mors Elling (2003). Tildelt Gullruten som best TV-skuespiller 2001 for rollen som Trosten i Soria Moria (2000).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.