Per Christian Ellefsen

Faktaboks

Per Christian Ellefsen
født:
14. februar 1954

Per Christian Ellefsen har gjort stor suksess som den pussige Elling i både film- og sceneversjonene av Ingvar Ambjørnsens romanserie. Her sammen med Grete Nordrå som Mor i Eva Isaksens film Mors Elling (2003).

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Per Christian Ellefsen, norsk skuespiller. Har bl.a. vært ansatt ved Sogn og Fjordane Teater og ved Oslo Nye Teater; fra 1997 ved Nationaltheatret. Humørfylt komiker i farser og revyer, bl.a. i Oslorevyen Pink Pønk Persianer, Ionescos Neshornet, Neil Simons Mine hemmelige memoarer, Shakespeares En midtsommernattsdrøm og Oscar Wildes Hvem er Earnest? Ellefsen er også kjent for sine eventyrskikkelser, som Jonathan i Folk og røvere i Kardemomme by og som Karlson på taket. Gjorde seg bemerket som musikalaktør i gruppeteateroppsetningen av Godspell (ABC-teatret 1983). Til alvorligere oppgaver hører Smerdiakov i Brødrene Karamasov og tittelrollen i Idioten, begge av Dostojevskij. Henning Mankell skrev forestillingen En gammel mann som danser (2003) spesielt for ham.

Amandaprisen for tittelrollen i den Oscar-nominerte spillefilmen Elling (2001) som ble fulgt av Mors Elling (2003). Tildelt Gullruten som best TV-skuespiller 2001 for rollen som Trosten i Soria Moria (2000).

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg