Den første kolonisasjonen av Pennsylvania utgikk fra Nya Sverige. Den engelske kongen Karl 2 ga i 1681 et landområde, som omfattet størstedelen av Pennsylvania, til kvekeren William Penn, som staten har navn etter; Penns skoger, fra latin silva, 'skog'.

Samfunnet bygde blant annet på religiøs toleranse, og Pennsylvania trakk til seg mange briter, irer, tyskere og franske hugenotterPhiladelphia ble den største byen i de nordamerikanske koloniene.

Ole Bull forsøkte i 1852 å grunnlegge en norsk koloni, Oleana, i Pennsylvania. De franske fortene i Vest-Pennsylvania ble erobret i perioden 1754–1763, og Pittsburgh ble grunnlagt der Fort Duquesne hadde ligget. Mange av revolusjonskrigens kamper ble utkjempet i Pennsylvania. Under borgerkrigen spilte Pennsylvania en aktiv rolle, og et avgjørende slag, ved Gettysburg, ble utkjempet her. Utviklingen av kull- og stålproduksjonen på 1800-tallet ble til tider fulgt av voldsomme arbeidskamper.

Statens navn i amerikansk dagligtale, The Keystone State, Sluttstenstaten, sikter til Pennsylvanias sentrale posisjon blant de 13 statene som grunnla unionen i 1776.

Pennsylvania sender 2 senatorer og 18 representanter til kongressen i Washington.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.