Den første kolonisasjonen av Pennsylvania utgikk fra Nya Sverige. Den engelske kongen Karl 2 ga i 1681 et landområde, som omfattet størstedelen av Pennsylvania, til kvekeren William Penn, som staten har navn etter; Penns skoger, fra latin silva, 'skog'.

Samfunnet bygde blant annet på religiøs toleranse, og Pennsylvania trakk til seg mange briter, irer, tyskere og franske hugenotterPhiladelphia ble den største byen i de nordamerikanske koloniene.

Ole Bull forsøkte i 1852 å grunnlegge en norsk koloni, Oleana, i Pennsylvania. De franske fortene i Vest-Pennsylvania ble erobret i perioden 1754–1763, og Pittsburgh ble grunnlagt der Fort Duquesne hadde ligget. Mange av revolusjonskrigens kamper ble utkjempet i Pennsylvania. Under borgerkrigen spilte Pennsylvania en aktiv rolle, og et avgjørende slag, ved Gettysburg, ble utkjempet her. Utviklingen av kull- og stålproduksjonen på 1800-tallet ble til tider fulgt av voldsomme arbeidskamper.

Statens navn i amerikansk dagligtale, The Keystone State, Sluttstenstaten, sikter til Pennsylvanias sentrale posisjon blant de 13 statene som grunnla unionen i 1776.

Pennsylvania sender 2 senatorer og 18 representanter til kongressen i Washington.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.