Paul Sylfest Fortun

Faktaboks

Paul Sylfest Fortun
Født
25. september 1968, Ås
.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Artikkelstart

Paul Sylfest Fortun, fallskjermhopper, basehopper, fotograf, skihopper, World Base Race.

Paul Sylfest Fortun er nå aktivitetsleder for Steigen Sjøhus i Nordland. Grunder av Friluftslek og World BASE Race i Møre og Romsdal.

Paul Fortun deltok i Imax filmen Adrenaline Rush. Paul har deltatt på flere ekstrem sport videor, tv og dokumentarer som Hautes Wow, 2ndBASE, No More Limits Left. Han var også med i filmstaben på ekstremsportveko med daglige sendinger på NRK TV 2.

I 2005 organiserte han dokumentaren fra Kina "Journey to the Center" samt var med som utøver sammen med Jeb Corliss og Chris McDougall som var de første til å hoppe gjennom The Heavenly Pit i Sør-Kina.

I 2006 avsluttet Paul Fortun sin karriere som BASE hopper, og startet Friluftslek og World BASE Race en basehopp konkurranse "The world fastest flying human being" med Know your limits som slagord. Paul ønsket å bruke sin erfaring etter mange år i sporten, til å få utøverene til å konkurrere under trygge rammer under gode og like forhold. Nesten som en skihopper konkurranse i 100 meter drakt. World BASE Race har blitt kopiert av flere, men den største organisasjonen idag er WWL World Wingsuit Legue.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg