Paul Scholes

Faktaboks

Paul Scholes

Scholesy

Født
16. november 1974, Salford, England

Artikkelstart

Paul Scholes, tidligere engelsk fotballspiller for Manchester United og det engelske landslaget. Scholes var en allsidig spiller kjent for sin enorme arbeidskapasitet, gode pasningsfot, evne til å lese spillet og farlige skuddfot. Han var av mange ansett som en verdens beste midtbanespillere og er en av de mest meriterte fotballspillerne i verden med blant annet 11 Premier League-titler og to Mesterliga-titler.

Paul Scholes tilbrakte hele sin karriere i Manchester United og scoret to mål i sin debut for A-laget i 1994. Scholes etablerte seg etter hvert som en fast del av førstelaget til Manchester United og en av Premier Leagues beste spillere.

Scholes var en sentral del av det som var Manchester Uniteds storhetstid på 1990- og 2000-tallet og vant blant annet Premier League 11 ganger, Mesterligaen to ganger, FA-Cupen tre ganger og Ligacupen to ganger. Han er den nest mest meriterte spilleren i engelsk fotball, bak Ryan Giggs. Scholes la opp som profesjonell fotballspiller i 2011, men gjorde et kort comeback før han endelig la opp i 2013. Scholes spilte totalt 718 kamper og scoret 155 mål for Manchester United.

Scholes debuterte for det engelske A-landslaget i 1997 og var en sentral del av landslaget frem til 2004 da han bestemte seg for å legge opp som landslagsspiller for å fokusere på familien og klubbfotball. Scholes spilte totalt 66 kamper og scoret 14 mål for England.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg