Paul-Christian Rieber

Faktaboks

Paul-Christian Rieber
Født
30. mars 1958, Bergen
Paul-Christian Rieber var fra 2008-2010 president i NHO.
Av /NTB scanpix.

Artikkelstart

Paul-Christian Rieber er en norsk næringslivsleder med lang fartstid fra diverse lederstillinger i norske bedrifter og organisasjoner. Fra 2020 er han president i Norges Rederiforbund.

Utdanning, arbeid og virke

Rieber er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole i Bergen i 1982 og har en MBA fra International Management Institute i Sveits i 1986.

Paul-Christian Rieber er fra 1990 administrerende direktør i familiebedriften GC Rieber AS som gjennom flere underselskap har engasjert seg innenfor shipping, industri, eiendomsvirksomhet og omsetning av salt og skinn. Han er også styreleder i samtlige av konsernets datterselskaper.

Rieber var mellom 2008 og 2010 president i NHO, men trakk seg fra vervet med umiddelbar virkning da det ble kjent at et av konsernets selskap, GC Rieber Oils AS, hadde importert fiskeolje fra Vest-Sahara til bruk i fiskefór. Selskapet ble beskyldt for å ha unnlatt å betale betydelige summer i toll og andre avgifter. Rieber, som påtok seg hele ansvaret, begrunnet fadesen med at det var anvendt feil skjema.

I 2020 tiltrådte han i rollen som president for Norges Rederiforbund.

Paul-Christian Rieber har tidligere vært styreleder i Bergen Næringsråd og i tankesmien Civita.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg