Patsy Cline

Faktaboks

Patsy Cline
Virginia Patterson Hensley
Uttale
klain
Født
8. september 1932, Gore, Virginia
Død
5. mars 1963, Camden, Tennessee
Countryartisten Patsy Cline var bare 30 år gammel da hun døde i en flyulykke.
/Scanpix.

Artikkelstart

Patsy Cline var en amerikansk countrysanger som var en av de største stjernene i 1961–1962. Hun døde i en flyulykke i 1963, bare 30 år gammel.

Cline vokste opp i Winchester, Virginia, og fikk en stor pop- og countryhit i 1957 med Walkin' After Midnight, men greide ikke å følge den opp før i 1961 med I Fall to Pieces og Willie Nelsons Crazy. Både de to singlene og She's Got You (1962) ble store suksesser på de amerikanske pop- og countrylistene.

Patsy Cline omkom i en flyulykke sammen med countrystjernene Cowboy Copas og Hawkshaw Hawkins, og fikk posthum suksess med 1963-singlene Sweet Dreams, Leavin' On Your Mind og Faded Love og flere album.

Etter sin død har hun fått status som noe av en legende og solgt mange millioner samleplater. Hun har hatt stor innflytelse på k. d. lang og en rekke yngre countrysangere. Jessica Lange ble nominert til Oscarprisen for beste hovedrolle i den biografiske 1985-filmen Sweet Dreams: The Life And Times Of Patsy Cline. Clines mest kjente sanger ble imidlertid overdubbet på soundtracket.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg