Paramore

Artikkelstart

Paramore er et band fra Franklin i Tennessee som spiller en blanding av alternativ rock, emo-rock og poprock. Med vokalist Hayley Williams i spissen og fengende melodier og harmonikk har bandet markert seg i musikkbransjen.

Musikkstilen deres kjennetegnes av vokalistens særpreg, samt to gitarer som spiller både harmoniske, rytmiske og avanserte melodilinjer, spilt over en fast puls i trommene og bassgitaren.

Plateselskapet Fueled By Ramen ga ut Paramores første album All We Know Is Falling i 2005. Det store gjennombruddet var Riot! (2007). De to neste albumene kom inn på VG-lista: Brand New Eyes (2009) og Paramore (2013).

Uttrykket til bandet har endret seg siden de startet i 2004. I begynnelsen låt gitarene røffere, og sounden var mer skitten. Etter hvert har sjangeren endret seg mer mot poprock; den har blitt modernisert. Sologitarist Josh Farro og trommeslager Zac Farro sluttet i bandet i 2010. Siden de to brødrene hadde vært sentrale i låtskrivingen og lydbildet, var dette med på å fornye soundet på det nyeste albumet Paramore.

Bandet besto i 2010-2015 av vokalist Hayley Williams (født 1988), bassist Jeremy Davis (født 1985) og gitarist Taylor York (født 1989). Davis sluttet i desember 2015. Paramore ga ut After Laughter i 2017. Williams solodebuterte med Petals For Armor i 2020.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg