Paramore er et band som kom til i Franklin, Tennessee, og spiller alternativ rock, emo-rock og poprock. Med vokalist Hayley Williams i spissen og fengende melodier og harmonikk har bandet markert seg i musikkbransjen. 

Musikkstilen deres kjennetegnes av vokalistens særpreg, samt to gitarer som spiller både harmoniske, rytmiske og avanserte melodilinjer, spilt over en fast puls i trommene og bassgitaren.

Plateselskapet Fueled By Ramen ga ut Paramores første album All We Know Is Falling i 2005. Det store gjennombruddet var Riot! (2007). De to neste albumene kom inn på VG-lista: Brand New Eyes (2009) og Paramore (2013).

Uttrykket til bandet har endret seg siden de startet. I begynnelsen låt gitarene røffere og sounden var mer skitten. Per i dag har sjangeren endret seg mer mot poprock; den har blitt modernisert. Sologitarist Josh Farro og trommeslager Zac Farro sluttet i bandet i 2010. Siden de to brødrene hadde vært sentrale i låtskrivingen og lydbildet, var dette med på å fornye soundet på det nyeste albumet Paramore.

Bandet besto i 2010-15 av vokalist Hayley Williams (f. 1988), bassist Jeremy Davis (f. 1985) og gitarist Taylor York (f. 1989). Davis sluttet i desember 2015.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.