Palle Mikkelborg, dansk jazzmusiker, trompetist, komponist, orkesterleder og plateprodusent. Han er et av de fremste navn innen dansk jazz, også internasjonalt anerkjent som en solist, arrangør og komponist.

I årene 1963 til 1972 var han med i Den danske radiojazzgruppen, de siste fem årene som leder. Han var medlem av Det Danske Radiostorbandet i fra 1964 til 1971, og har senere flere ganger ledet dette orkesteret for fremføring av egne komposisjoner. I perioden 1975 til 1985 ledet han gruppen Entrance, og han har senere ledet egne smågrupper.

Mikkelborg har ofte medvirket ved konserter og innspillinger med norske utøvere som Karin Krog, Jan Garbarek, Terje Rypdal og Gunnar Andreas Berg. Hans store verk Aura, med Miles Davis som trompetsolist, ble i 1985 fremført på en konsert i København og utgitt på plate i 1989. Mikkelborg har også medvirket på utgivelser med Dexter Gordon, Edward Vesala, Gary Peacock, Karin Krog, Ben Webster, og har samarbeidet med Niels-Henning Ørsted Pedersen ved flere anledninger. Mikkelborg ble tildelt Nordisk Råds musikkpris i 2001.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.