PVR

PVR, videoopptaker der materialet vanligvis lagres i digitalt format på en innebygget harddisk.

Faktaboks

Etymologi
Personal Video Recorder
Også kjent som
DVR

En PVR kan lagre flere hundre timer videomateriale, avhengig av kravet til kvalitet og harddiskstørrelse. Den sletter vanligvis automatisk de eldste opptakene dersom man ikke har valgt å lagre dem. Den kan være utstyrt med forskjellige tilleggsfunksjoner, for eksempel muligheten til å spole tilbake i live TV, for så å fortsette opptaket der man slapp.

Det finnes ulike varianter, f.eks. frittstående enheter eller digital-TV-dekoder med innebygget PVR. En dekoder med PVR fra en tjenesteleverandør lagrer det digitale formatet direkte, noe som gir svært god kvalitet, men har av opphavsrettighetsårsaker ikke mulighet for å kopiere eller brenne innholdet ut på en DVD-brenner.

Av samme årsak har digital-TV-dekodere uten PVR vanligvis ikke digital utgang (HDMI) som kan brukes til opptak på en frittstående PVR på digitalt format direkte, noe som reduserer kvaliteten betraktelig. De fleste digital-TV-dekodere har HDMI-utgang men denne kan kun for tilkobling til TV-apparatet.

En PVR kalles av og til for DVR – Digital Video Recorder, noe som er et riktigere navn da de fleste videoopptakere i hjemme er "private", men det ser ut til at PVR har fått feste i markedet.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg