PSA Group i Paris er en fransk bilprodusent med merkene PeugeotCitroën og DS. Gruppen tok i 2017 over General Motors virksomhet i Europa, inkludert bilmerkene Opel og Vauxhall.

PSA Group ble dannet i 1976 da Peugeot overtok Citroën-fabrikkene. I 1978 solgte Chrysler Corporation sine europeiske merker (først og fremst Simca i Frankrike og Sunbeam i Storbritannia) til PSA Group, og samtlige biler i denne tilveksten fikk navnet Talbot (senere fjernet). PSA Group inngikk en global allianse med General Motors i 2012, med tanke på bruk av felles plattform og deler i bilproduksjonen. I mars 2017 ble det bekreftet at General Motors vil selge sin Europeiske virksomhet, inkludert merkene Opel og Vauxhall, til PSA Group, med overtakelse i løpet av året.

PSA Group solgte tilsammen omkring 3,15 millioner personbiler og lette nyttekjøretøy i 2016, med en omsetning på 54,03 milliarder euro. Konsernet har fabrikker i Frankrike (i Aulnay-Sois-Bois, Beaulie-Mandeure, Cergy, Lieu-Saint-Amand, Rennes, Sochaux og Vesoul) og i Argentina (Buenos Aires), Portugal (Mangualde), Slovakia (Trnava) og Spania (Madrid og Vigo). Gruppen har også produksjon i samarbeid med andre bilprodusenter ved fabrikkanlegg i blant annet Kina, Japan og Russland. Lager også scootere, bildeler og driver finansieringsvirksomhet.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.