PP-tjeneste

Artikkelstart

Pedagogisk-psykologisk tjeneste, er en rådgivningstjeneste som skal hjelpe skolen i arbeidet med å legge opplæringen bedre til rette for elever med særskilte behov. Tjenesten gir også råd til elever og foreldre basert på pedagogisk og psykologisk fagkunnskap.

Faktaboks

Også kjent som
pedagogisk-psykologisk tjeneste

Den pedagogisk-psykologiske tjenesten skal sørge for at det blir utarbeidet sakkyndig vurdering der opplæringsloven krever det. Alle kommuner har etter bestemmelser i opplæringsloven plikt til å opprette en slik tjeneste for grunnskolen. En kommune kan organisere tjenesten i samarbeid med andre kommuner eller med fylkeskommunen. Dette kan gjøres av kommunen selv eller som interkommunalt samarbeidstiltak. Fylkeskommunene har etablert tilsvarende tiltak rettet inn mot den videregående skole.

Tjenesten ytes overfor elever med spesielle læreproblemer eller andre funksjons- eller tilpasningsproblemer. I hovedsak arbeider PP-tjenesten med forebygging, rådgiving, undersøking og konkret hjelp til elevene. Ved PP-tjenesten er det ansatt blant annet spesialpedagoger, psykologer og logopeder.

PP-tjenesten samarbeider med skolehelsetjenesten når eleven eller foreldrene har gitt samtykke til det.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg