Pål Ording-Lie Brekke

Pål Ording-Lie Brekke er forsker, foredragsholder og forfatter. Han er født 23. mai 1961 i Oslo og han vokste opp i Arendal.

Pål Brekke har bakgrunn som solfysiker ved Institutt for Teoretisk Astrofysikk, Universitetet i Oslo hvor han i 1993 fikk sin doktorgrad. Hans fagfelt var observasjoner og tolkning av solens ultrafiolette spektrum og han benyttet data fra både Spacelab 2 på romferge Challenger og fra ulike rakett- og satellitt-instrumenter. Han var en sentral del av den norske deltagelsen i solsatellitten SOHO (Solar end Heliospheric Observatory), et samarbeidsprosjekt mellom ESA og NASA. Fra 1995 til 1999 var han en del av operasjonsteamet til SOHO ved NASA Goddard Space Flight Center i USA. Han ble tildelt ESAs Exceptional Achievement Award i 2002.

Brekke er seniorrådgiver ved Norsk Romsenter fra 2004 og han har publisert mer enn 40 vitenskapelige publikasjoner om Solen og Sol-Jord vekselvirkning. Han har bidratt til popularisering av romforskning gjennom flere artikler og foredrag i inn og utland. Han har publisert flere populære bøker om astronomi samt en bok om nordlys.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg