Overwatch er et førstepersons skytespill utgitt av Activision Blizzard og utviklet av Blizzard Entertainment. Det ble gitt ut i mai 2016 til PC, Xbox One og PlayStation 4. Overwatch spilles kun online, hvor to lag med seks spillere kjemper mot hverandre hver runde.

I motsetning til mange andre online skytespill, kan man i Overwatch være én av en rekke vidt forskjellige figurer. Disse har sine egne evner og roller som gjør at de kan bidra til laget sitt på ulike måter. I hver runde må lagene utføre visse oppgaver, som å sikre kontrollpunkter, for å vinne. Det er lagt opp til at spillerne må samarbeide for å lykkes.

Overwatch foregår i en framtidsversjon av vår egen verden. Alle figurene i spillet har egne bakgrunnshistorier og forhold til hverandre. Siden Overwatch ikke har noen enspillermodus, blir disse formidlet via animerte kortfilmer på Internett, og via dialog mellom spillfigurene.

Ved lansering fikk Overwatch meget god mottakelse fra kritikere, som særlig skrøt av det varierte figurdesignet og det underholdende, lagbaserte spillbarheten. Det har blitt et svært populært spill, og har med tiden blitt en e-sport.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.