Overwatch

Overwatch er et dataspill som spilles via internett, hvor to lag med seks spillere kjemper mot hverandre hver runde. Det er et såkalt førstepersons skytespill som er utgitt av Activision Blizzard og utviklet av Blizzard Entertainment. Det ble gitt ut i mai 2016 til PC, Xbox One og PlayStation 4.

Innhold og mottakelse

I motsetning til mange andre nettbaserte skytespill kan man i Overwatch være én av en rekke vidt forskjellige figurer. Disse har sine egne evner og roller som gjør at de kan bidra til laget sitt på ulike måter. I hver runde må lagene utføre visse oppgaver, som å sikre kontrollpunkter, for å vinne. Det er lagt opp til at spillerne må samarbeide for å lykkes.

Overwatch foregår i en framtidsversjon av vår egen verden. Alle figurene i spillet har egne bakgrunnshistorier og forhold til hverandre. Siden Overwatch ikke har noen enspillermodus, blir disse formidlet via animerte kortfilmer på internett, og via dialog mellom spillfigurene.

Ved lansering fikk Overwatch meget god mottakelse fra kritikere, som særlig skrøt av det varierte figurdesignet og det underholdende, lagbaserte spillbarheten. Det har blitt et svært populært spill, og har med tiden blitt en e-sport.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg