Otto Homlung

Faktaboks

Otto Homlung
Født
19. juli 1943, Oslo

Artikkelstart

Otto Homlung er en norsk sceneinstruktør og teatersjef.

Han er utdannet i litteratur- og teatervitenskap og ble i 1967 sekretær ved Den Nationale Scene, hvor han debuterte som instruktør i 1968 med Sirkulæret av Václav Havel. Homlung var fast knyttet til teateret i Bergen i 1971–1973 som instruktør. Her utviklet han en idérik arbeidsform som viste seg blant annet i oppsetningene av Mordet på Marat av Peter Weiss, Henrik Ibsens Gengangere, Vildanden og Bygmester Solness, Jean-Paul Sartres Fluene, Anton Tsjekhovs Onkel Vanja og August Strindbergs Frøken Julie.

Fra 1975 var han frilansinstruktør, med oppgaver på de fleste norske scener. I senere år har han hatt stor suksess med oppsetninger som Medmenneske av Olav Duun ved Riksteatret, Undset (med Ellen Horn i tittelrollen) ved Nationaltheatret/Riksteatret og Duuns Juvikfolke ved Det Norske Teatret.

Homlung var i 1984–1989 teatersjef ved Trøndelag Teater. Her førte han en rekke norske stykker til urpremiere. Fra 1990 til august 1997 var han sjef for Det Norske Teatret, og i 2005–2010 var han igjen teatersjef ved Trøndelag Teater.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg