Teaterregissør, scenograf og teatersjef fra Vilnius i Litauen. Oskaras Koršunovas driver sitt eget teater, OKT eller Oskaras Koršunovas Theater, som ble grunnlagt i 1999, og som setter opp både samtidsdramatikk og klassikere. For OKT har Koršunovas blant mye annet satt opp Sarah Kanes (2000), Marius von Mayenburgs Flammefjes (2000), Becketts Krapps siste spole (2013). Han har regissert flere av Shakespeares stykker: En midtsommernattsdrøm (1999), Romeo og Julie (2003), Hamlet (2008, premieren fant sted som gjestespill på Rogaland Teater) og Miranda etter Stormen (gjestet Nationaltheatret i 2013). Hans versjon av Tsjekhovs Måken hadde premiere i 2014.

Oskaras Koršunovas har gjentatte ganger arbeidet i Norge, og vant den norske Heddaprisen 2013 i kategorien for beste regi for sin tolkning av Peer Gynt for Torshovteatret/Nationaltheatret. Han var nominert til samme pris i 2003 for Vinter av Jon Fosse, også den produsert av Torshovteatret. Dessuten ble hans iscenesettelse av Desse auga, også av Jon Fosse og produsert av Rogaland Teater i 2008, Heddanominert i klasssen for årets teaterbegivenhet i 2009.

Han har vært gjesteinstruktør i Norge, Polen, Sverige og Berlin, og gjestet Torshovteatret for første gang i 2001. Da satte han opp Vi er ikke kaker. Senere har han regissert Strindbergs Til Damaskus (Nationaltheatret 2006) og Gorkijs På bunnen (Nationaltheatret 2009) for norske teatre.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.