Oscar Strugstad - den yngre

Faktaboks

Oscar Strugstad
Født
28. november 1887, Kristiania (nå Oslo)
Død
15. mars 1953, Oslo

Oscar Strugstad var en norsk offiser, sønn av den tidligere forsvarsministeren Oscar Strugstad. Den yngre Strugstad tjenestegjorde i flere sentrale posisjoner under andre verdenskrig.

Han vokste opp i Oslo, hvor han tok artium i 1906. Han gikk så Krigsskolen, før han gikk ut i aktiv tjeneste. Gjennom en rekke år tjenestegjorde han ved generalstaben. I 1928 hadde han studieopphold i den franske hær.

Ved utbruddet av andre verdenskrig 1940 var Strugstad sjef for Artilleriregiment nr 3. Da han skulle melde seg til tjeneste ble han beordret til Tynset, og ledet der de gjenværende avdelingene. Strugstad dro etter felttoget til Stockholm hvor han var militærattaché.

Hans videre tjeneste var som leder for den norske brigade i Skottland fra 1941 til 1942, før han ble sjef for den norske militærmisjon hos de høyeste allierte myndigheter i London fra 1943 til 1945 og senere hos den allierte øverstkommanderende i Norge. Etter krigens slutt var han sjef for distrikstkommando Trøndelag fra 1945 til 1952.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg