Orange Is the New Black

Orange Is the New Black er en amerikansk drama- og komiserie som debuterte på Netflix i 2013. Orange Is the New Black er en av strømmegiganten Netflix' viktigste serier, og kanskje deres største egenproduserte suksess.

Handling

Orange Is the New Black finner sted i det fiktive fengselet Litchfield Penitentiary i småbyen Litchfield i staten New York. Serien er skapt av Jenji Kohan og baserte seg i starten på Piper Kermans selvbiografiske fortelling Orange Is the New Black: My Year in a Women’s Prison (2010). Hovedkarakteren Piper Chapman (spilt av Taylor Schilling) er basert på Kerman, men etter hvert har tv-serien gradvis gått bort fra Kermans historie og gitt mer fokus til andre fiktive karakterer. Det har per 2017 blitt sendt fem sesonger og serien har dermed hatt tid til å gi et bredt portrett av det amerikanske fengselssystemet og de mange ulike personlighetene som finnes blant innsatte og ansatte i et ordinært kvinnefengsel.

Karrakterer

Serien har særlig fått mye ros for å sine mange forskjellige kvinnelige karrakter, roller som gjerne har vært underrepresentert i store amerikanske TV-serier. Eksempler på dette er den mentalt forstyrrede innsatte Suzanne «Crazy Eyes» Warren (spilt av Uzo Aduba) og transseksuelle Sophia Burset (spilt av Laverne Cox).

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg