Logo Oppland Energi AS.

. Begrenset gjenbruk

Oppland Energi AS er et kraftproduksjonsselskap i Lillehammer, etablert i 1963, aksjeselskap fra 2001. Selskapets virksomhet består av kraftproduksjon og engrosomsetning av den produserte kraften. Alle ansatte i selskapet ble i 2006 overført til Eidsiva Vannkraft AS, et datterselskap av Eidsiva Energi AS; daglig leder er derfor selskapets eneste ansatte, og alle andre funksjoner utføres i henhold til en avtale med Eidsiva Vannkraft. Samtidig i 2006 ble Oppland Energi Nett AS solgt til til Eidsiva Nett AS.

Oppland Energi AS eier 9 kraftverk i Dokka- og Begnavassdraget og er deleier i Opplandskraft DA (25 %), som er eier av 6 heleide og to deleide kraftverk i Glomma- og Lågenvassdraget. Selskapet har dessuten eierandeler i Bagn Kraftverk DA, som eier ett kraftverk i Begnavassdraget; Bagn kraftverk. Samlet midlere årsproduksjon i egne og deleide verk er 1881 GWh.

Drift og vedlikehold av selskapets hel- og deleide kraftverk, inkludert produksjonsplanlegging, ivaretas av Eidsiva Vannkraft i henhold til en tjenestekjøpsavtale mellom Oppland Energi AS og Eidsiva Vannkraft AS.

Eier av Oppland Energi er E-CO Energi (100 %).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.