Logo Oppland Energi AS.

. Begrenset gjenbruk

Oppland Energi AS er et kraftproduksjonsselskap i Lillehammer, etablert i 1963, aksjeselskap fra 2001. Selskapets virksomhet består av kraftproduksjon og engrosomsetning av den produserte kraften. Alle ansatte i selskapet ble i 2006 overført til Eidsiva Vannkraft AS, et datterselskap av Eidsiva Energi AS; daglig leder er derfor selskapets eneste ansatte, og alle andre funksjoner utføres i henhold til en avtale med Eidsiva Vannkraft. Samtidig i 2006 ble Oppland Energi Nett AS solgt til til Eidsiva Nett AS.

Oppland Energi AS eier 9 kraftverk i Dokka- og Begnavassdraget og er deleier i Opplandskraft DA (25 %), som er eier av 6 heleide og to deleide kraftverk i Glomma- og Lågenvassdraget. Selskapet har dessuten eierandeler i Bagn Kraftverk DA, som eier ett kraftverk i Begnavassdraget; Bagn kraftverk. Samlet midlere årsproduksjon i egne og deleide verk er 1881 GWh.

Drift og vedlikehold av selskapets hel- og deleide kraftverk, inkludert produksjonsplanlegging, ivaretas av Eidsiva Vannkraft i henhold til en tjenestekjøpsavtale mellom Oppland Energi AS og Eidsiva Vannkraft AS.

Eier av Oppland Energi er E-CO Energi (100 %).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.