Trykk på lenken øverst i nedtrekksmenyen for å komme til profilsiden.

.
Lisens: fri
Trykk på blyantikonet for å endre biografi-teksten på profilsiden.
.
Lisens: fri
Du skriver profilteksten på samme måte som "vanlige" artikler i leksikonet.
.
Lisens: fri

Alle registrerte brukere har en personlig profilside i leksikonet som forteller leserne hvem de er og hvilken rolle de har.

Alle fagansvarlige skal skrive en liten biografi om seg selv på profilsiden i leksikonet. Den skal fortelle leseren hvem du er og hvorfor du er kvalifisert til å være fagansvarlig. Du må også legge til et profilbilde av deg selv.

Oppdatering skritt for skritt

  1. Logg deg inn i leksikonet og gå til Min side. Klikk på silhuett-ikonet øverst til høyre. Da finner du en lenke til profilsiden (se bilde). Trykk på lenken.
  2. Når du er kommet til profilsiden, scroller du ned til det står «Biografi». Trykk på blyantikonet for å endre biografien (se bilde).
  3. Nå kan du skrive biografien på samme måte som du ville skrevet en vanlig leksikonartikkel. Trykk på «lagre og publiser»-knappen for å publisere biografiteksten.

Huskeregler for en god profiltekst

  1. Begynn med navn, fødselsår og en kort oppsummering av hvorfor du er kvalifisert til å være fagansvarlig. Eksempel: «Arne Hansen (født 1950) er lektor i anvendt etikk ved Institutt for Filosofi og førstesemesterstudier ved Universitetet i Bergen.»
  2. Alle fagansvarligbiografier skal være skrevet i tredjeperson.
  3. Fortell hvor lenge du har vært fagansvarlig i Store norske. Eksempel: «Arne Hansen har vært fagansvarlig for anvendt etikk på snl.no siden 2009.»
  4. Fortell om den delen av bakgrunnen din som er relevant for fagansvaret ditt. Det kan være forskningsprosjekter du har vært med på eller verv du har hatt.
  5. Har du utgitt bøker, kan du fremheve de mest relevante utgivelsene dine i andre avsnitt. Lenk gjerne til forlagets hjemmesider slik at folk kan lese mer om bøkene.
  6. Til slutt kan du lenke til eventuell hjemmeside, Twitterprofil eller blogg, og gi leserne en mulighet til å komme i kontakt med deg på. Du kan selv velge om du vil oppgi e-postadresse, telefonnummer eller begge deler.

Ikke gjør dette:

  • Ikke skriv lange lister med akademiske utgivelser.
  • Ikke list alle bøkene du har skrevet. Det holder å si at du er forfatter og liste de viktigste.
  • Ikke skriv lange, personlige utgreiinger.

Oppdater profilen din jevnlig

Sørg for at profilen din er oppdatert med riktig arbeidssted, fagområde og kontaktinformasjon til enhver tid. Sett opp i kalenderen din at du skal lese gjennom den en gang hvert halvår uansett om du har byttet jobb eller ei.

Profilbilder

Alle fagansvarlige skal ha et profilbilde. Bildet skal være et vanlig portrettbilde av ansiktet ditt. Det skal være skarpt, klart og i farger. Bildene er for små til at du kan ha med andre detaljer enn ansiktet. Ikke bruk situasjons- eller aktivitetsbilder som profilbilde.

Denne artikkelen er en del av fagansvarliginstruksen og forfatterveiledningen.