Oppdal flyplass, Fagerhaug

Oppdal flyplass, Fagerhaug
Lisens: CC BY NC SA 3.0

Artikkelstart

Oppdal flyplass, Fagerhaug, ligger ved Oppdal, Trøndelag fylke. Flyplassen ligger cirka 10 kilometer utenfor Oppdal sentrum, og har en asfaltert rullebane på cirka 1 000 meter.

Flyplassen er privat drevet og eies av Midtnorsk Fly- og Luftsportssenter AS, som består av Oppdal kommune og ulike brukerinteresser. Den benyttes hovedsakelig av privatfly, samt luftsportsaktiviteter som fallskjermhopping, mikrofly og seilfly.

Historie

Tidligere eksisterte det en flystripe på samme område som dagens flyplass. Den ble etterhvert stengt på grunn av manglende vedlikehold.

I 2010 kom næringsinteresser på banen og la inn nødvendig kapital for å oppgradere flyplassen til å kunne ta ned mindre jetfly, samt være et knutepunkt for luftsport i Midt-Norge. Rullebanen ble utvidet og asfaltert, og man fikk nødvendig infrastruktur på plass.

Oppdal flyklubb har holdt til på flyplassen siden 1991, og bygget tidlig på 2000-tallet en hangar tilpasset egen drift. I tillegg finnes NTNU Flyklubb og NTNU Fallskjermklubb på flyplassen.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg