Den største etniske gruppen har sin opprinnelse på De britiske øyer. Fransk-kanadierne bor hovedsakelig mot grensen til Québec og rundt Windsor. Innbyggerne i Waterloo med omegn er vesentlig av tysk avstamning.

Urbefolkningen First Nations teller 851 560 innbyggere (2011) som utgjør omkring 60,8 prosent av landets totale urbefolkning. De største urbefolkningsgruppene er nordamerikanske indianere inklusive cree-, oji-cree-, algonquin-, ojibwa-, odawa- og potawatomi-folkene samt irokesisktalende folk. 86 prosent (2011) av Ontarios befolkning bor i byområder.

Den største befolkningskonsentrasjonen er «Golden Horseshoe», som omkranser vestenden av Lake Ontario og som omfatter 9,245 millioner mennesker (2016) inklusive byene Stor-Toronto, Kitchner-Waterloo, Hamilton og St. Catharines-Niagara Falls. Også det sørvestlige Ontario (Ontario Peninsula) har en betydelig befolkning med blant annet byene London og Windsor.

I det østlige Ontario er den føderale hovedstaden Ottawa og Kingston største byer. I nord og nordvest finnes kun mindre byer knyttet til utnyttelsen av naturressursene. Rundt halvparten av menneskene som innvandrer til Canada hvert år, bosetter seg i Ontario. Toronto omtales ofte som verdens mest multikulturelle by.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.