One Piece (japansk tegneserie)

Første utgave av «One Piece» på norsk, fra 2005.

Artikkelstart

One Piece, japansk tegneserie, skapt av Eiichiro Oda i 1997. Tidenes mest populære manga, der de hittil 97 bøkene har solgt over 450 millioner eksemplarer på verdensbasis.

Faktaboks

Også kjent som

originaltittel Wan Pisu.

Figurene er også utviklet videre i flere animerte tv-serier, filmer, dataspill og lignende, og One Piece regnes blant verdens 20 mest innbringende franchise-virksomheter innenfor media, med en samlet inntekt på rundt 200 milliarder kroner (2019).

I tegneserien møter vi unggutten Monkey D. Ruffy, som drømmer om å finne en legendarisk sjørøverskatt og at dette vil gjøre ham til piratenes konge. Som i like populære og energiske Dragon Ball blir selve jakten det viktigste, og historien drives fram av stadige konflikter med fargerike bipersoner.

I typisk mangastil er One Piece preget av overdrivelser og voldsomme følelsesutbrudd, mens hovedpersonen i tillegg har en strekkbar gummikropp på linje med amerikanske superhelter som Mr. Fantastic og Plastic Man.

I Japan ble One Piece i 2018 årets mest solgte manga, for ellevte år på rad, men i Norge stoppet Schibsteds norske utgave opp etter 45 bøker i 2005–09.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg