Olga Flor

Faktaboks

Olga Flor
Født
25. januar 1968, Wien
Olga Flor

Artikkelstart

Olga Flor er en østerriksk forfatter som er kjent som en analytisk og kritisk samtidsforfatter og samfunnsdebattant.

Biografi

Olga Flor vokste opp i Wien, Köln og Graz og bor i Graz. Hun studerte fysikk og kunsthistorie ved universitetet i Graz, og arbeidet etter studiene i multimediabransjen.

Forfatterskap

Romaner

Flor debuterte i 2002 med romanen Erlkönig. Senere har hun skrevet romanene Kollateralschaden (2008) og Die Königin ist tot (2012), en moderne Macbeth-historie. Romanen Ich in Gelb (2015) er skrevet som en moteblogg ført i pennen av influenceren NextGirl; Klartraum (2017) er en kjærlighetsroman som kritisk tematiserer kjærlighetens plass i dagens samfunn. Også romanen Morituri (2021) – tittelen henspiller på det latinske uttrykket «Ave, imperator, morituri te salutant» (Vær hilset, keiser, de som går i døden, hilser deg) – er en samfunnskritisk roman, som blant annet viser hvilke kommersielle interesser som tjener på menneskenes lengsler og drømmer.

Dramatikk og essayer

Flor har også skrevet dramatikk, Fleischgerichte (2004) og Talschluss (2005), librettoer og essayer. Politik der Emotion (2018) er et engasjert innlegg i samfunnsdebatten hvor hun kritiserer politisk populisme. Flor er i tillegg aktiv som avisskribent.

Utmerkelser

Flor har fått en rekke utmerkelser for sitt arbeid, blant annet

  • Anton-Wildgans-prisen (2012)
  • Veza Canetti-prisen (2014)
  • Droste-prisen stiftet av byen Meersburg (2018)
  • Franz Nabl-prisen (2019)

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg