Ole Martin Ystgaard, født i Sparbu, norsk meierikyndig, sønn av Hans Ystgaard. Meieriingeniør fra Norges Landbrukshøgskole 1939, 1939–51 ansatt ved Statens Meieriskole i Trondheim, tok 1950 M.Sc.-graden ved Iowa-universitetet. Fra 1951 var Ystgaard professor ved Norges Landbrukshøgskole. Her ble han med på å realisere det nye Meieriinstituttet med forsøksmeieri. Ystgaards forskning var klart resultatorientert, og han startet bl.a. opp forskningsarbeidet som førte til utviklingen av Jarlsbergost 1956–65, en helt ny ostetype som vant internasjonal berømmelse

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.