Ole Martin Ystgaard var en norsk meierikyndig.
Ystgaard var utdannet meieriingeniør fra Norges Landbrukshøgskole (nå NMBU) i 1939. Fra 1939 til 1951 var han ansatt ved Statens Meieriskole i Trondheim. Han tok i 1950 M.Sc.-graden ved universitetet i Iowa.
Fra 1951 var Ystgaard professor ved Norges Landbrukshøgskole. Her ble han med på å realisere det nye Meieriinstituttet med forsøksmeieri. Ystgaards forskning var klart resultatorientert, og han startet blant annet opp forskningsarbeidet som førte til utviklingen av Jarlsbergost i årene 1956–1965, en helt ny ostetype som vant internasjonal berømmelse.
Ole Martin Ystgaard var sønn av gårdbruker og politiker Hans Ystgaard.
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.