Ole Johan Skjelbred

Faktaboks

Ole Johan Skjelbred

Ole Johan Skjelbred-Knudsen

født:
2. september 1972

Ole Johan Skjelbred er en norsk skuespiller, dramaturg, oversetter og regissør, utdannet skuespiller ved Kunsthøgskolen i Oslo (1995-1998). Han har vært tilknyttet Trøndelag Teater, Det Norske Teatret og Nationaltheatret, og dessuten tatt gjesteroller og frilansoppdrag ved andre teatre. Skjelbred er dramaturg ved Dramatikkens hus (fra 2013) og medlem av frigruppen Sør-Trøndelag Teater (etablert 2014).

Blant rollene Skjelbred har spilt på Nationaltheatret er Osvald i Ibsens Gengangere (2006), Thorvald i Matias Faldbakkens Kaldt produkt (2007), Eisenstein i Flaggermusen (2009) og Pjotr i Demoner 2014 etter Dostojevskijs De besatte (2014). Han medvirket i Jonas Corell Petersens Vi tygger på tidens knokler, som var Nationaltheatrets bidrag til den europeiske teaterunionens Terrorisms-prosjekt (2015). Ensemblet bidro her også til teksten. Han har hatt mindre roller i flere filmer, blant dem Amanda-vinneren Få meg på for faen (2011), regissert av Jannicke Systad Jacobsen etter Olaug Nilssens roman.

Skjelbred regisserte Robert Woelfs Kommunikasjon mellom svin (Nationaltheatret 2005) og Lygres Dager under (Trøndelag Teater 2014). I 2016 samlet og bearbeidet han tekster av Lisa Lie i Det er bedre å kappe det av enn å gå gjennom livet, som han også regisserte, og han har som kombinert regissør og dramatiker stått bak versjoner av Melvilles Moby Dick (2014) og Dostojevskijs Brødrene Karamasov (2017), sistnevnte tre ved Trøndelag Teater.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg