Ole Amund Gjersvik

Faktaboks

Ole Amund Gjersvik
Født
1963, Bergen

Artikkelstart

Ole Amund Gjersvik er en norsk bassist (kontrabass og elektrisk bass), komponist og produsent. Gjersvik har fremført musikk i mange ulike sjangre, herunder jazz, visesang og rock, og spilt med en rekke husband på TV-programmer.

Bakgrunn og prosjekter

Ole Amund Gjersvik er utdannet ved Bergen Musikkonservatorium, der han også har undervist. Gjersvik nøt stor aktivitet på slutten av 80-tallet, blant annet som bassist i The Lollipops, backingbandet til Rune Larsen og Tor Endresen i det populære NRK-programmet Lollipop. I 1989 gav han ut jazzalbumet Poems For Trio sammen med Karl Seglem og Kåre Thomsen. Samme år bidro Gjersvik på innspillinger med Ole Paus, Sissel Kyrkjebø og Ivar Medaas, noe som viser litt av bredden i hans virke som utøvende musiker.

Gjersvik har også ledet egne trioer, kvartetter og kvintetter, samt tangoorkesteret Combo Tango. I 1990 gav han ut sin albumdebut som leder, den jazz-rock-inspirerte innspillingen A Voice From the Past. Han har ellers opptrådt og spilt på innspillinger med en mengde artister og band innen ulike sjangre, herunder Kaizers Orchestra, Ketil Bjørnstad, Ole Paus, Jan Eggum, Herborg Kråkevik og Trang Fødsel. Gjersvik har også vært mye benyttet i teater- og fjernsynssammenheng.

For øvrig er Gjersvik også danser og instruktør i argentinsk tango.

Utgivelser

Et utvalg

  • A Voice from the Past (1990)
  • Milonga Triste (1998)
  • Plays Music by Ole Amund Gjersvik med Combo Tango (2002)
  • All Together Now (2014)

I 1990 grunnla han sitt eget plateselskap, Acoustic Records.

Hedersbevisninger

Han har mottatt en rekke priser og utmerkelser, blant annet Rolf Gammleng-prisen i 2000.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg